Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen heeft dit vaak ook gevolgen voor lopende contracten van nutsbedrijven en aanbieders van telefonie, internet en televisie. Wanneer je nieuwe postcode het toelaat, zal je er misschien voor kiezen om ook op je nieuwe adres gebruik te blijven maken van dezelfde leverancier. Zeker wanneer je tevreden bent geweest over deze provider, is het credo ‘never change a winning team’ wellicht van toepassing. Je ervaring kan echter op een nieuwe locatie anders zijn dan op je huidige adres. Dit heeft te maken met de dekking van je provider. Voor aanbieders geldt dat zij niet overal dezelfde service kunnen garanderen. Voordat je eventueel zou beslissen om je huidige contract mee te nemen naar je nieuwe onderkomen, is het dus even zaak om uit te zoeken wat de situatie van je provider op het nieuwe adres is. Dit kun je doen aan de hand van een postcode check.

Je wilt je contract meenemen

Oké, dus je bent nog steeds uitermate tevreden over je huidige provider, en de postcode check geeft aan dat je ook op je nieuwe adres een soortgelijke ervaring mag verwachten. Wanneer je je contract wil meenemen naar je nieuwe huis, dien je dit wel even aan te geven bij de provider. Op het moment dat er sprake is van een vast telefoonnummer kan het natuurlijk zo zijn dat deze gewijzigd dient te worden (afhankelijk van je nieuwe netnummer). Wanneer dit niet het geval is moet wellicht op het nieuwe adres nog een fysieke verbinding tot stand worden gebracht. Dit is ook enigszins afhankelijk van eventueel vorige bewoners. Wanneer zij hetzelfde netwerk gebruikten en het hele netwerk ligt er nog keurig bij, hoeft er soms fysiek weinig te veranderen.

Je wilt overstappen

Soms is dit een bewuste keuze, en soms kun je eigenlijk niet anders. Iets fundamenteels als een verhuizing kan vaak een moment zijn, om een heleboel zaken opnieuw onder de loep te nemen. Zo kan het zijn dat met je nieuwe woning een bepaalde behoefte verandert, maar het kan ook zo zijn dat je bepaalde beslissingen al even had uitgesteld en de verhuizing aangrijpt om dit alsnog te doen. In sommige gevallen is het echter een moetje. Wanneer op je nieuwe adres simpelweg geen dekking is van de huidige provider, heb je geen andere keuze dan een overstap. Soms gebeurt dit wanneer je al buiten je afgesproken contractstermijn zit. Op dat moment is het simpelweg een kwestie van opzeggen en een nieuwe leverancier naar keuze contacteren, die wel dekking heeft in je nieuwe regio. Wanneer het contract echter nog niet is verlopen, dien je aan te tonen middels een koop- of huurcontract dat je verhuist naar een locatie waar de provider niet de dienst(en) kan bieden waarvoor je aanvankelijk getekend hebt.

Zaken om op te letten

Wanneer je verhuist naar een locatie die je zelf bouwt of hebt gebouwd zal de aannemer een aanvraag doen voor het leggen van bepaalde netwerkinfrastructuur. Wanneer je hierin specifieke wensen hebt (denk bijvoorbeeld aan glasvezel), is het raadzaam om dit tijdig bij de aannemer aan te geven. Hij kan dit dan meenemen in het bouwplan.