Ziggo

Wie denkt aan internet en televisie voor thuisgebruik, denkt aan Ziggo. Samen met KPN heeft Ziggo zich de laatste tijd ontwikkeld tot één van de grootste spelers van de markt. Mede dankzij aankopen (overnames) van andere partijen zoals bijvoorbeeld Casema en UPC, is het marktaandeel van Ziggo de laatste jaren enorm gegroeid. Daarnaast heeft Ziggo veel naamsbekendheid verworven door overige activiteiten. Zo is Ziggo sinds kort hoofdsponsor van Ajax (voor een slordige 8 miljoen euro per jaar!!) en kun je tegenwoordig concerten van grote namen bijwonen in de Ziggodome. Dat Ziggo zich een van de grote jongens mag noemen staat dan ook buiten kijf. Dit heeft naast enkele slimme zetten in de markt ook te maken met een sterk netwerk, uitgebreid aanbod en goede klantenservice.

Aanbod

Van alle aanbieders heeft Ziggo misschien wel het meest uitgebreide aanbod. Ziggo biedt net als iedere andere aanbieder alles in 1 pakketten, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen een drietal varianten. Deze varianten heten ‘start’, ‘complete’ en ‘max’. Naast de verschillen in upload- en download snelheid zit er een verschil in het aantal aangeboden televisiezenders en daarnaast in het aantal HD-zenders. Bij de ‘complete’ en ‘max’ ontvang je tevens de mogelijkheid om TV op te nemen en Live te pauzeren, evenals beschikking over een aantal films en series en de functie ‘Begin gemist’. Een ander gegeven waarmee Ziggo zich onderscheidt van de meeste andere aanbieders, is de manier waarop de interactieve TV tot stand komt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld KPN maakt Ziggo gebruik van een Coaxiaal signaal dat wordt omgezet naar digitaal. Het voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van een CAM (of CI+) module. Hiermee kun je je digitale tv kaart direct in je tv doen, met als gevolg dat je maar één afstandsbediening nodig hebt.

Dekking

Dankzij de marktpositie van Ziggo, de overnames en de recente samenwerking met Vodafone, heeft Ziggo een zeer uitgebreid afzetgebied. Nagenoeg overal in Nederland kun je gebruik maken van de diensten Ziggo.