Tele2

Tele2 heeft zich de laatste jaren steeds meer op de kaart gezet. Daar waar een jaar of 5 geleden Tele2 een minder populair budget-vriendelijk alternatief was, heeft het bedrijf dankzij een solide 4G netwerk voor mobiele gebruikers en sterke marketingcampagne (met name gericht op jongere gebruikers) een groot marktaandeel verworven. De meningen zijn wellicht verdeeld over de reclamecampagne van de afgelopen jaren (‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’), maar effectief is het zeker geweest. De verkoopcijfers zijn, zeker op het gebied van mobiele telefonie, exponentieel gestegen. Tele2 mag zichzelf een speler van formaat noemen.

Aanbod

Naast mobiele telefonie biedt ook tele2 alles in 1 pakketten aan. Het gaat dan dus om internet, televisie en telefonie vanuit een enkele bundel. Ook Tele2 maakt een onderscheid in drie verschillende bundels. Ze maken onderscheid in ‘Light’, ‘Basis’ en ‘Extra’, waarbij het verschil zit in de snelheid van het internet 20Mb/s, 50Mb/s en 100Mb/s. Ook zit er in de ‘Light’ versie een kleiner aantal zenders in het televisiepakket. Ook bij Tele2 zijn er verschillende aanvullende pakketten beschikbaar waarmee je met name het televisie aanbod kunt uitbreiden. Deze pakketten zijn maandelijks opzegbaar. Wanneer je graag een tweede televisiekastje wilt gebruiken is dit mogelijk tegen een meerprijs van €5,- per maand. Uiteraard ben je als consument niet verplicht om te kiezen voor een alles in 1 pakket. Ook tele2 biedt alleen internet en televisie aan, maar ook elk van hun diensten onafhankelijk. Zo heb je internet en televisie al vanaf €26,- per maand, en enkel internet al vanaf €22,-. De prijzen van Tele2 liggen hiermee een stuk lager dan enkele andere aanbieders zoals Ziggo en KPN.

Verkrijgbaarheid

Tele2 is niet landelijk verkrijgbaar. Op de website van Tele2 kun je aan de hand van jouw postcode vaststellen wat de mogelijkheden zijn. Op sommige locaties wordt slechts een beperkt deel van de diensten van Tele2 aangeboden. Overigens kan in sommige gebieden ook via Tele2 gebruik worden gemaakt van een glasvezelnetwerk.