NLE

NLE is in Nederland vooral bekend als leverancier van goedkope stroom. Nog relatief weinig mensen zullen op de hoogte zijn van het feit dat deze partij ook Televisie, internet en telefonie aanbiedt. Het zal inmiddels niemand verbazen dat deze dienstverlener gebruik maakt van het ijzersterke netwerk van KPN, wat eigenlijk geldt voor de meeste kleine partijen. In tegenstelling tot een aantal van de andere partijen die gebruik maken van het netwerk van KPN is NLE echter geen dochteronderneming van. Voor NLE is dit overigens geen nieuwe constructie. Ook qua levering van Stroom en Gas doet NLE een beroep op andere bedrijven. NLE is een bedrijf zonder Infrastructuur, en daarmee dus een concurrent van zijn eigen leveranciers.

Aanbod

Zoals geldt voor de meeste aanbieders die gebruik maken van het netwerk van KPN, is er sprake van een enkele internetbundel die een snelheid biedt tot 100Mbit/s. Voor de Televisie geldt dat er een hoop mogelijkheden zijn met betrekking tot het samenstellen van de bundel. Er kan worden gekozen voor reguliere interactieve tv, maar voor een meerprijs van €7,50 (die je toevallig op dit moment de eerste 9 maanden helemaal niet betaalt) en voor €5,- per maand extra maak je gebruik van ‘onbezorgd opnemen’. Daarnaast kun je je bundel natuurlijk tegen een meerprijs uitbreiden met pakketten als Fox Sports en bepaalde taalpakketten, die qua kosten sterk variëren. Zo heb je het Duits pakket voor slechts €2,50 en betaal je voor het Hindi pakket €15,- per maand.

Dekking

Ook NLE maakt gebruik van het KPN netwerk, wat betekent dat het qua dekking wel snor zit. NLE is praktisch landelijk verkrijgbaar, maar voor een meer accuraat overzicht van de diensten van NLE per locatie doe je natuurlijk de postcode check. Deze kun je terugvinden op de website van NLE. Overigens kun je op de website zelf aangeven of je wil kiezen voor een 1- of 2-jarig abonnement, wat qua prijs weinig verschil maakt.