KPN

KPN, misschien wel de grootste speler in Nederland op het gebied van Telefonie, Internet en Televisie. KPN staat in Nederland bekend als een provider met een erg stabiel netwerk, snelle verbinding, grote dekking en veel mogelijkheden. KPN is al sinds jaar en dag actief op zowel de mobiele als vaste markt en zakelijk met afstand de grootste speler in de markt. KPN is qua aanbod sterk vergelijkbaar met grootste concurrent Ziggo en is een van de weinige aanbieder van 4k televisie. Bij de grotere pakketten ontvang je bij KPN dan ook 2 4k ontvangers.

Aanbod van KPN

KPN maakt onderscheid in een viertal verschillende bundels, die elk nog uit te breiden zijn met verschillende opties. Het gaat dan om Internet, Internet en TV Basis, Internet en TV en Internet en TV 4k. Naast een uitstekend netwerk en verschillende extra’s heeft KPN (overigens net als grootste concurrent Ziggo) een heleboel Hotspots beschikbaar. Dit betekent dat wanneer je geregistreerd staat als KPN klant, je op verschillende plaatsen buiten de deur gebruik kunt maken van het KPN netwerk. Dit doet KPN door in ieder modem een klein stukje bandbreedte te reserveren voor gebruikers van Hotspots. Hierdoor heb je wanneer je met je mobiele telefoonabonnement door je bundel heen bent, als KPN klant toch op de meeste plekken gewoon internet tot je beschikking. KPN biedt naast de alles in 1 pakketten ook de mogelijkheid om enkel internet of televisie af te nemen.

Dekking

Als er een ding is waarmee KPN zich onderscheid van andere providers, is het wel de dekkingskaart. KPN heeft een ontzettend groot (nagenoeg landelijk) afzetgebied. Dit betekent overigens niet dat iedere dienst van KPN overal beschikbaar is. We zien nog steeds een variatie in de maximale internetsnelheid die per postcode kan worden behaald en niet iedere dienst (bijvoorbeeld glasvezel) is in iedere regio beschikbaar.