Internetaanbieders/providers vergelijken

Ben jij tevreden over je huidige internetprovider thuis? Over het algemeen is de consument dusdanig op de hoogte van het huidige aanbod op het gebied van internet, dat zij in staat zijn een passend abonnement te vinden. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat een provider totaal niet in staat blijkt te zijn datgene te leveren dat wordt beloofd, of dat je huidige netwerk eigenlijk niet afdoende is voor hetgeen je gebruikt. In het laatste geval kun je over het algemeen eigenlijk altijd je abonnement upgraden naar een ruimere bundel, maar hieraan hangt natuurlijk wel een prijskaartje en in sommige gevallen is het dan ook aantrekkelijker om een dergelijke situatie te gebruiken om even opnieuw te inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuw internetabonnement, is het zaak om rekening te houden met verschillende factoren.

Internet provider

De kans is groot dat je tevreden bent over je huidige provider. Het aanbod is in de afgelopen jaren echter niet onveranderd gebleven, dus je zou jezelf te kort kunnen doen wanneer je niet een keer in de zoveel tijd inventariseert wat er elders wordt aangeboden. Misschien kun je maandelijks een significant bedrag besparen zonder in te leveren op de ervaring, of biedt een andere partij op jouw adres wel glasvezel aan. Het is als consument altijd verstandig om zo nu en dan te kijken wat je mogelijkheden zijn.

Internet providers vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar de beste aanbieder voor jou, is het belangrijk om vast te stellen wat voor jou belangrijke factoren zijn. Is het puur een kwestie van de beste (laagste) prijs, of zijn er andere zaken die voor jou doorslaggevend zijn. Nu kun je zelf het web op duiken en alle factoren per provider op een rijtje zetten, maar je kunt ook een beroep doen op een website die het huiswerk al voor je heeft gedaan. Er zijn online verschillende websites die alle voor- en nadelen van de verschillende providers voor je op een rijtje hebben gezet, en daarnaast een actueel overzicht bieden van de prijzen en lopende acties.

Beste internet provider

Om te bepalen wat voor jou de beste internetprovider is, is het belangrijk om vast te stellen wat je precies verbruikt aan data. Misschien ben jij iemand die altijd met meerdere apparaten tegelijk online wil kunnen zijn. Wil jij ongestoord een filmpje kijken op Netflix, terwijl je PC op de achtergrond via Steam een grote game aan het downloaden is en dan nog bandbreedte overhouden om tussentijds op je telefoon je Facebook te onderhouden of foto’s te versturen via snapchat? Dan is het zaak om een ruime bundel te nemen voor een prijs die te behappen is. Wanneer je echter een laag-verbruiker bent, kan het zijn dat je simpelweg wil gaan voor de goedkoopste aanbieder.

Goedkope providers

De meeste aanbieders hebben verschillende pakketten die sterk variëren in prijs, afhankelijk van welke bandbreedte/snelheid jij als gebruiker nodig hebt. Ook de bekendere (ietwat duurdere) aanbieders hebben ‘basis’-pakketten beschikbaar voor eenieder die niet het snelste netwerk behoeft. Er zijn echter ook providers, zoals bijvoorbeeld Tele2, Telfort, NLE of Youfone die zich specifiek op deze doelgroep richten en daardoor vaak nog net iets goedkoper zijn.

Vergelijk de beste internet provider in Nederland